Help de 50ste Dodentocht dwars door het kasteel!

Op vrijdag 9 augustus 2019 komt de 50ste Dodentocht door het park van het kasteel d’Ursel in Hingene. De Dodentocht is een wandeltocht van 100 kilometer in 24 uur. Elk jaar doen we bij de passage door het park iets speciaals en voor deze 50ste editie willen we nog een tandje bijsteken. Het is immers dubbel feest, want 25 jaar geleden heeft de provincie Antwerpen het kasteel gered van de ondergang, gerestaureerd en nieuw leven gegeven.

Daarom willen we iets heel spectaculair doen: alle 13.000 deelnemers van de Dodentocht dwars door het kasteel laten wandelen: door de voordeur, via de inkomhal en de spiegelzaal, over het balustrade van het terras en dan ... 100 meter over een pontonbrug die op de grote vijver drijft. Met aangepaste verlichting, projectie en muziek wordt het een onvergetelijke viering van deze 25ste en de 50ste verjaardagen!

Het doel van de Dodentocht is om binnen 24 uur een parcours af te leggen van 100 kilometer door Klein-Brabant. Hij werd voor het eerst georganiseerd in 1970, met 65 deelnemers. Nu is het tijd voor de 50ste editie, met een maximum aantal inschrijvingen van 13.000 deelnemers.

De kostprijs om de pontonbrug op de vijver te leggen bedraagt 13.000 euro: exact 1 euro voor elke deelnemer aan de 50ste Dodentocht... Maar we willen natuurlijk beter doen. Met elke euro die jullie extra steunen, zorgen wij voor een onvergetelijke omkadering met belichting, projecties en muziek. Help de Dodentocht dwars door het kasteel en kom de mooiste kilometer van de hele Dodentocht ook zelf verkennen. Want iedereen die meehelpt, is van harte welkom om zelf door het kasteel en de vijver te wandelen, voordat de Dodentocht arriveert.

Hoe meer je steunt, hoe groter onze dank: vanaf 1 € wandel je zelf dwars door het kasteel, vanaf 10 € neem je vrienden of familie mee, vanaf 30 € geniet je nadien van een fles Cuvée Antonine, vanaf 75 € maak je de Dodentocht mee in het kasteel en vanaf 300 € dineer je in het midden van de pontonbrug.

Help de 50ste Dodentocht dwars door het kasteel via deze link