De H van Humboldt

Barbara Rottiers haalde met haar boek 'De H van Humboldt' de geniale natuurwetenschapper Alexander von Humboldt van onder het stof.

Wie? Alexander von Humboldt, de grondlegger van de ecologie. In zijn tijd was hij wereldberoemd. De mensen hingen aan zijn lippen wanneer hij begon te vertellen over zijn avonturen in verre oorden, van exotische jungles tot hoge bergtoppen. Zijn visie dat alles in de natuur samenhangt en zijn ideeën over de klimaatopwarming (jawel) mogen dan 200 jaar (yep!) oud zijn, ze zijn meer dan ooit relevant. 

Schrijfster Barbara Rottiers en muzikant/wildplukker Benjamin Boutreur maakten op onze vraag een ontdekkingstocht in het park. Met dit parcours nemen ze jong en oud mee langs het waanzinnige leven en het drukke hoofd van Humboldt. Onderweg zijn er verschillende stopplaatsen met kleine opdrachtjes, denkoefeningen of uitnodigingen om even stil te staan bij de natuur. Kom jij ook langs voor deze fantasievolle tocht vol grootse verhalen en piepkleine ontdekkingen? Durf je? 

Lees hier een interview met Barbara Rottiers uit het Kasteel d'Ursel Magazine van augustus 2020.

Boek uitgegeven bij Pelckmans isbn 978-94-6383-227-4

Ontdekkingstocht

van zonsopgang tot zonsondergang - gratis (voor iedereen vanaf 9 jaar) - startplaats aan de hoofdingang van het park. Bij het startbord kan je een plannetje meenemen met de verschillende stopplaatsen of er een foto van nemen met je smartphone.