Les gouttes d'Ursel

Will Beckers is een van de meest toonaangevende landschapskunstenaars in binnen- en buitenland. Speciaal voor het kasteel creëerde hij het werk Les gouttes d'Ursel. 

De neststructuren zijn als druppels of tranen die uit de bomen vallen en een ritmische beweging maken op het water. De weerspiegeling van de bomen in het water roept een zekere melancholie op. De nesten hebben alle drie zachte ronde vormen, die je ook terugvindt in de natuur.

Omdat er binnenin leven mogelijk is, stralen deze werken geborgenheid uit. Wellicht gaan de nesten in de loop van de maanden onderdak verlenen aan vogels, wespen of - wie weet - een kolonie bijen. Ook de kleur zal mettertijd veranderen. Ze zijn gemaakt van een wilgensoort die dieprood kleurt wanneer ze indroogt. De takken zijn vervlochten rond cortenstaal. Dat staal krijgt door inwerking van vocht een roestige kleur. Zo krijgen de werken na verloop van tijd een warme uitstraling; een mooi contrast met het groene bladerdek van de bomen.

Lees het interview met Will Beckers in het Kasteel d'Ursel Magazine.

Het werk Les gouttes d'Ursel  is te zien in de platanendreef. Het park is alle dagen open van zonsopgang tot zonsondergang en is gratis toegankelijk.