Groepen

Bezoek het kasteel in groep

Geniet van een rondleiding in de prestigieuze ontvangstruimten op de benedenverdieping, de voormalige slaapkamers op de verdiepingen en de sfeervolle kelders. Je verneemt alles over de bouwgeschiedenis van het kasteel in Hingene en het gesloopte hôtel d'Ursel, de stadsresidentie van de familie d'Ursel in Brussel. Je krijgt ook een prachtig staaltje interieurgeschiedenis te zien: behangsels, wandbespanningen, deur- en schouwstukken uit de achttiende en negentiende eeuw, dikwijls in oosterse stijl. Je bewondert er aquarellen, tekeningen en olieverfschilderijen die het verhaal illustreren. Zo ontmoet je het kasteel en zijn bewoners, de grote gebeurtenissen uit de geschiedenis en de ‘petite histoire’ van alledag. Tegelijkertijd maak je kennis met het nieuwe leven in het kasteel met herinneringen aan recente activiteiten zoals 'SWEET 18. Hedendaagse mode kunst en design geïnspireerd door de 18de eeuw', 'The Beauty of the Beast. Dierenkunst van oude en nieuwe meesters' en 'Schrijf en Blijf. Voor altijd in het kasteel'.

PRAKTISCH

Reseveren van een groepsbezoek kan via 03 820 60 10 of info@kasteeldursel.be.

Een rondleiding duurt ongeveer 2 uur.

 

Met Café Gourmand, Cuvée Antonine en nog veel meer...

Voor of na de rondleiding kan je nog genieten van een Cuvée Antonine (blond of bruin) met kaasblokjes, een glaasje cava, thee en koffie, een stukje taart of een Café Gourmand. De groene salon of spiegelzaaal van het kasteel worden daarvoor omgetoverd tot een theesalon met sierlijk gedekte tafeltjes.

Verzamel nu alvast al de leden van je vereniging of trommel een groepje vrienden op voor een groepsbezoek en een afsluiter in stijl.

Contacteer ons voor meer informatie of voor een programma op maat via info@kasteeldursel.be of 03 820 60 10.

Toegang   
5 euro per persoon (minimum 60 euro)
Gids tentoonstelling
80 euro per gids (maximum 15 personen per groep, vanaf 16 personen is een tweede gids nodig)   
Koffie   3 euro per persoon
Glaasje cava 4 euro per persoon
Koffie en taart 8 euro per persoon
Cuvée Antonine en kaasblokjes 6 euro per persoon
Café Gourmand 10 euro per persoon