Dag van het park 'The Beauty of the Beast'

Wanneer
  • zondag 28 mei 2017
Prijs
gratis

Tijdens de Dag van het park kan je volop komen genieten in de provinciale Groendomeinen. Ook in het park van het kasteeldomein valt er wat te beleven. Ontdek er enkele deelnemende werken van 'The Beauty of the Beast'.

Voor deze tentoonstelling maakte Stief Desmet een nieuwe monumentale sculptuur, op maat van de imposante oprijlaan. De metershoge Duitse schemer is geïnspireerd door een kitscherig porseleinen beeldje op grootmoeders schouw.

Wat verder kan je je neervlijen tussen de poten van 'Le Grand Vivisecteur', de reuzegrote uil van Johan Creten.

In een weide rechts van het kasteel grazen Eleonore, Flore, Louise, Henriëtte en Antonine samen met hun lammeren. Ze komen allemaal uit de stal van Kurt Selleslagh (Lebbeke) en de artiestennaam van de ooien verwijst naar vijf hertoginnen d’Ursel uit de 18de en de 19de eeuw. Tot augustus krijgen ze gezelschap van een indrukwekkende wolmerinoram die luistert naar de naam Harry Potter. Met zijn tovenarij moet hij zorgen voor de volgende generatie. In de loop van de tentoonstelling worden de schapen geschoren, de spinsters van De Wullekobbe spinnen de wol tot draad en dan… is het aan jou! Kies je favoriete dame en brei zelf een sjaal met haar wol. De enige voorwaarde is dat je tijdens de openingsuren van de tentoonstelling komt breien, ergens in het kasteel of op een parkbank. Daarna krijgt jouw sjaal een label en een plek in de tentoonstelling.

Aan de andere kant van het kasteel zie je LUCY lopen, een nieuw hoofdstuk in het kruisingsverhaal van Koen Vanmechelen. Dit buitengewone varken is genoemd naar de oermoeder van de mens die miljoenen jaren geleden in Ethiopië leefde. Samen met de varkensboeren van de Heyde Hoeve in Nederland lanceert Vanmechelen een project rond duurzaam voedsel en respect voor het leven.

Twee felgekleurde buldogs flankeren de brug naar het parkbos. Ze zijn het handelsmerk van William Sweetlove. Ze zijn uitgedost me flessen en sneakers. Zo kunnen ze hun eigen water dragen en zijn ze klaar zijn voor de veranderingen van deze wereld. Sweetlove ageert hiermee tegen het watertekort en de problematiek van het drinkwater.

Tijdens de 'Dag van het Park' is het kasteel open van 13 tot 18 uur. Toegang: 10 euro.Volgende