Kijkdag 'Schrijf en Blijf (nog wat langer)'

Wanneer
  • woensdag 1 november 2017 van 14 uur tot 17 uur

Kijkdag 'Schrijf en Blijf (nog wat langer'

In 1877 verstopten twee gravinnetjes een brief achter het behang van het kasteel. Doorheen de eeuwen lieten ook heel wat ambachtslieden hun naam, een tekst of een tekening op de muur achter. Nu is het jouw beurt: schrijf zelf een boodschap voor de toekomst of doe een stukje van de muur cadeau.

Meer dan 500 mensen hebben het jou al voorgedaan. Alles samen schreef kalligraaf Brody Neuenschwander meer dan honderdduizend tekens op de muren van acht kamers. De boodschappen zijn erg divers: gedichten over de dingen des levens, liefdesverklaringen, toekomstvoorspellingen, favoriete citaten, levensmotto’s of boodschappen aan kinderen of kleinkinderen, het kan allemaal. De boodschappen werden intussen verborgen achter de gerestaureerde katoenen wandbespanningen. Pas binnen 10, 25, 50 en 100 jaar zullen we ze opnieuw onthullen. 

Maar het verhaal is nog niet afgelopen. Ook jij kan jezelf nog vereeuwigen of iemand een stukje van de muur cadeau doen. Na afloop van The Beauty of the Beast schrijft Brody Neuenschwander alle nieuwe teksten op de muur. Op 1 november kan je er naar komen kijken en daarna verbergen we ook jouw woorden achter het behang.

Info: www.schrijfenblijf.be