Terra Nova 2017 - The Beauty Of The Beast

De beest uithangen? Dat deden ze vroeger ook al. Echt! Het bewijs vind je in kasteel d’Ursel. De tentoonstelling ‘The Beauty of the Beast’ verenigt kunstwerken van oude en nieuwe meesters. Speciaal voor Terra Nova zijn er toffe familierondleidingen.

Wanneer
  • van 5 juli 2017 tot 30 augustus 2017
  • Enkel op woensdag
Prijs
€ 13,5 (voor kinderen van 6 tot 12 jaar); € 18,5 voor volwassenen
Terra Nova 2017 ganzen
Beeldmerk TN 2017

Tijdens de zomervakantie kan je in het kasteel d'Ursel elke woensdagnamiddag terecht voor de tentoonstelling ‘The Beauty of the Beast’. Voor deze tentoonstelling selecteert het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen dierenkunst uit de 17de, 18de en 19de eeuw. ‘The Beauty of the Beast’ combineert en confronteert deze oude meesters met hedendaagse kunstenaars.

Speciaal voor Terra Nova zijn er familierondleidingen op woensdag voor ouders en kinderen uit de lagere school. Ontdek er eeuwenoude schilderijen met statige watervogels, levensgrote koeien, grazende schapen en schattige poesjes. De nieuwe meesters durven al eens een stapje verder te gaan. Ze maken portretten van mensen met een dierenkop, laten je voelen aan een schapenkop, kruipen in de hals van een zwaan of kruisen een teddybeer met een dalmatiër.

Ook in het park valt er wat te ontdekken. Aan de grote toegangspoort wacht ‘de bewaker van het kasteel’ je op en kan je je neervlijen tussen de poten van een reuzegrote uil. Zag jij al eens een buldog met sneakers? Kom ook langs en ontdek een kasteel vol beestjes!

Praktisch: per rondleiding nemen we maximaal 15 personen mee en maximum 2 volwassenen per 4 kinderen. Het is een rondleiding voor kinderen en gezinnen. In de ticketprijs is de toegang, gids en een ijsje of drankje in de parkbar inbegrepen!

Organisator
Kasteel d'Ursel

Volgende