Boswachtershuis gesloopt voor werkzone

publish date
06.04.2018

Momenteel wordt er hard gewerkt in de Kleine Hinckstraat in Hingene. In de 18de eeuw stond er op die plek een boerderij en in de 19de eeuw liet de hertog er een huis bouwen voor zijn boswachter. Na een brand in 1999 geraakten de gebouwen in verval en ontstond er een sluikstort. Eind vorig jaar besliste de provincie om te investeren in een werkzone voor het onderhoud van het park. De ruïnes worden gesloopt, het stort opgeruimd en het geheel ingericht om groenafval tijdelijk op te slaan, materialen te bewaren en tractoren te stallen. Langs de staatzijde wordt de oude muur hersteld en langs de parkzijde komt er een hoge en beplante talud om de werkzone visueel af te schermen van het park.

“Sinds de aankoop van het kasteel en het domein door de provincie Antwerpen in 1994 is er al een lange weg afgelegd. De restauratie van het kasteel was prioritair. Nu we daar dankzij forse investeringen en goed beheer grote vooruitgang hebben geboekt, kan de aandacht verschuiven naar het domein zelf. Hierin past ook de restauratie van Het Atelier van Antonine”, legt gedeputeerde Luk Lemmens uit. “De herbestemming van de site van het voormalige boswachtershuis tot werkzone is daarbij een logische stap. De provincie Antwerpen heeft bovendien nog meer investeringen gepland in het park dat kasteel d’Ursel omringt.”

Volgende