Froppie brouwt magische kerstthee

publish date
26.11.2019

Midden november brouwde de stoute elf Froppie voor de pers een magische kerstthee bij zijn favoriete 'theeheks' in Sint-Niklaas. "Tijdens Kerstmagie Hingene spelen we van 7 tot 23 december 'Paniek in het kerstkasteel', zegt directeur Koen De Vlieger. "Luc Stevens maakte dit verhaal in opdracht van Historalia Productions. De stoute elf Froppie stuurt alles in de war en hij heeft ook geknoeid met de thee van Madame Operalalla. Telkens wanneer zij de hoogste noten wil halen, slaagt haar stem helemaal over. Toen Els Spandel van RELeaSe Tea dit hoorde, stelde ze voor om een speciale Froppiethee samen te stellen: een magische blauwe thee, die van kleur verandert als Froppie ermee knoeit. De thee dient als attribuut in de voorstelling en we zullen hem serveren in de Winterbar, een gezellige tent naast het kasteel. Hij is ook te koop als origineel kerstcadeautje."

"In 2015 startte ik met RELeaSe Tea, een project waarmee ik thee en kruideninfusies op een aangename manier in de kijker wil zetten", zegt Els Spandel. "Deze heerlijke gezonde drank is nog te onbekend en daardoor ten onrechte ook onbemind. Dit doen we bijvoorbeeld door het creëren van themathee en persoonlijke blends. Intussen hebben we al heel wat theeblends op maat gemaakt, zowel voor particulieren als voor bedrijven, verenigingen of evenementen. Het verhaal van Kerstmagie is natuurlijk erg inspirerend. Ik creëerde voor deze gelegenheid een kruideninfusie, op basis van pure, natuurlijke en biologische kruiden, specerijen en bloemen, die het warme water diepblauw kleurt. Als je enkele druppels limoen- of citroensap bijvoegt, vindt er een magische kleurverandering plaats en kleurt de drank van blauw naar violet-paars. Pure tovenarij... Ik vind het een hele eer om in dit fantastische kerstmagie-verhaal de rol van theeheks te mogen vervullen."

Opmerkelijk is dat Kerstmagie volledig wordt gerealiseerd door vrijwilligers. Zo werken tientallen mensen samen als acteurs, decorateurs, naaisters, publieksonthalers of cateringmedewerkers. Ze komen uit de buurt van het kasteel, maar ook uit het Waasland. Eén van hen is de 12-jarige Timo Thielemans uit Stekene. Hij speelt de rol van Froppie, de stoute elf. "Vorig jaar heb ik meegedaan aan Kerstmagie in het kasteel van Laarne en toen speelde ik de elf Dompie. Toen ik hoorde dat Kerstmagie naar Hingene kwam, heb ik me direct kandidaat gesteld. Froppie is een toffe rol: hij haalt kattenkwaad uit en stuurt alles in de war, heel plezierig om te spelen!"

Ook de 13-jarige Emma Kristin - alias Madame Operalalla - was van de partij tijdens het persmoment. Ze is een bijzonder getalenteerde jongedame, die tijdens de voorstelling geen kerstliedjes zingt, maar echte operastukken. Het klinkt prachtig, tot ze natuurlijk nietsvermoedend van haar thee drinkt.... Wil je het zelf komen meemaken en de enige echte Froppiethee proeven? Kijk dan op www.kerstmagie.be!