Herinrichting zijingang

publish date
15.11.2021

In het kader van het toeristisch hefboomproject ‘Van Steen tot Steen langs de Schelde’ investeren Toerisme Vlaanderen en de Provincie Antwerpen in de herinrichting van de zijingang en de omgeving van Het Laathof, deel van Centrum voor Jeugdtoerisme vzw.

De oude dolomietverharding zat vol met putten en het wegdek was niet meer bestand tegen het dienstverkeer. Bij hevige regenval stroomde al het water bovendien in de richting van Het Laathof, dat meerdere keren per jaar onder water kwam te staan. De nieuwe inrit zal worden uitgevoerd in beigekleurige beton en zal voorzien zijn van ruime goten die het hemelwater afleiden naar de walgracht.

Tegelijk wordt de personeelsparking naast Het Laathof aangelegd met waterdoorlatende betonstraatstenen. We maken verder van de gelegenheid gebruik om een elektriciteitskast voor evenementen te plaatsen en om de dakgoten van het Laathof af te koppelen van het rioleringsnetwerk. Ook dat hemelwater zal dus binnenkort worden gebufferd in de walgracht.

Aannemer Stoop Projects uit Beveren is begin oktober gestart en het einde van de werken is voorzien op 30 november