Het Atelier van Antonine

publish date
17.09.2018

Sinds kort leidt het voormalige schildersatelier van hertogin Antonine de Mun een tweede leven als vakantiewoning. Begin september werd het Atelier voorgesteld aan pers en genodigden. 

Gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Erfgoed: “De renovatie van het atelier is in ieder opzicht een mooi verhaal. Na het kasteel, de herwaardering van het park en de restauratie van de fruitmuur is dit een origineel initiatief waarbij waardevol erfgoed een zinvolle herbestemming krijgt. Daarnaast is het mooi dat dit project mee gefinancierd werd met een eigen gebrouwen bier, de Cuvée Antonine, waarvan er intussen meer dan vijfduizend flessen zijn verkocht.”

Ook gedeputeerde Jan De Haes, bevoegd voor Toerisme, hoort muziek in de nieuwe vakantiewoning: “Toerisme Provincie Antwerpen trekt dit jaar voluit de kaart van belevingsvolle logies. Het staat als een paal boven water dat een overnachting in het atelier van een hertogin ook tot de categorie belevingsvol behoort. Bovendien spreekt het ook tot de verbeelding dat men in het park van een prachtig kasteel, te midden van een beukenkathedraalbos, kan overnachten.”

Meer info vind je via www.ateliervanantonine.be

Bekijk hier de fotoreportage.

Volgende van de detaillijst