Israëlische Talmon Pachevsky wint La Primavera Pianistica Competition

publish date
25.03.2019

Vorige week vond in kasteel d’Ursel voor de elfde keer op rij de Primavera Pianistica plaats. Ook dit jaar was er een wedstrijd aan gekoppeld. De 18-jarige Talmon Pachevsky uit Israël won de eerste prijs. 

Tijdens de internationale masterclass Primavera Pianistica palmden zevenvijftig jonge pianisten uit de hele wereld het kasteel in om er te studeren bij gereputeerde professoren. De Argentijnse pianist en pedagoog Aquiles Delle Vigne nodigde beloftevolle studenten uit de hele wereld uit om les te volgen bij zijn collega-professoren.

Die bekroonden zaterdag de jonge pianiste Talmon Pachevsky tijdens de Primavera Pianistica Competition. Volgens de jury, onder leiding van Aquiles Delle Vigne, is ze “een fantastische pianiste”. “Talmon Pachevsky is enorm getalenteerd. Ze nam al verschillende keren deel aan de wedstrijd en we zagen haar groeien gedurende de verschillende edities. Zij beschikt niet alleen over een uitstekende techniek, maar heeft ook uitmuntende artistieke vaardigheden en een grote persoonlijkheid. We voorspellen dat Talmon een grootse carrière tegemoet gaat”.  

Volgend seizoen brengt Talmon Pachevsky een solorecital in het kasteel in de reeks klassieke concerten i.s.m. Cultuurcentrum Ter Dilft. Haar voorganger Tracy Tang die vorig jaar de Primavera Pianistica Competion won, was er onlangs nog te zien. Noteer het minstens even beloftevolle concert van Talmon Pachevsky nu al in de agenda.  

De tweede prijs werd uitgereikt aan Yasuyo Segawa (Japan). De derde prijs ging naar Alona Milner (Israel).

Bekijk de foto’s op onze Facebookpagina.