Kasteel zkt. baby

publish date
25.03.2019

De voorverkoop van de Kasteelfeesten is gestart. Tegelijkertijd werd ook een oproep gelanceerd voor de zoektocht naar een baby.

“Het kasteel kent een mooie traditie van activiteiten die erfgoed en beleving verbinden”, zegt gedeputeerde Jan De Haes. “De Kasteelfeesten sluiten hier mooi bij aan. Ze maken het rijke verleden van het kasteel, maar zeker ook van de familie d’Ursel tastbaar bij het publiek”.

We kiezen altijd een thema uit de geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners. Via volgende links kan je foto’s bekijken van de Kasteelfeesten anno 1772 (18de-eeuws huwelijk), 1810 (ontvangst van Napoleon) en 1830 (ontvangst van de prins van Oranje en invasie van de Belgische patriotten).

Op zondag 16 juni keren we terug naar het einde van de 19de eeuw. Op 16 maart 1872 trouwt hertog Joseph d’Ursel met Antonine de Mun. Minder dan tien maanden later wordt hun zoon Robert geboren. Voor het doopfeest van hun eerstgeborene sparen de hertog en de hertogin kosten noch moeite. Net zoals hun voorouders ontvangen ze hun gasten met muziek, dans en demonstraties. Ook de Hingenaars vieren mee met een nostalgische kermis anno 1873.

Programma

*Victoriaanse kermis met paardencarrousel, zweefmolen, vliegend tapijt, ezelritjes, jachthoornblazers, koetsen en paarden, velocipèdes, verhalenvertellers, volksspelen, kruisboogschutters, verkoopsters van hoeden, sieraden en lekkernijen, boerendansen, Franse dansen, kinderboerderij, varkenshoeder, spijs en drank

*Reizend circus met sterkste man, dame met baard, vuurspuwer, pierrot, paarden-act, junglekind, hypnotiseur, acrobaten en worstelgevecht.

*De kompanen van de heer Jules Verne en een erewacht van de pauselijke zoeaven.

Voor de rol van Robert d’Ursel zijn we nog op zoek naar een baby. Die zal de hoofdrol spelen op 16 juni. We zoeken een kindje dat geboren is of geboren zal worden tussen 1 februari en 15 mei 2019. Zowel jongens als meisjes komen in aanmerking. De mama en de papa krijgen de rol van kindermeid en knecht, zodat ze hele namiddag in de buurt van hun baby kunnen blijven. Ben je zelf zwanger of ken je iemand die een kindje verwacht? En ben je te vinden voor een unieke belevenis? Stuur dan zeker een mailtje naar info@kasteeldursel.be voor meer informatie.

 

Volgende van de detaillijst