Natanel Grinshtein wint Primavera Pianistica Competition

publish date
27.03.2017
v.l.n.r: Natanel Grinshtein, Alona Milner en Fan Jiang. Foto: Joris Ceuppens

Vorige week werd in kasteel d’Ursel voor de negende keer op rij de Primavera Pianistica georganiseerd. Ook dit jaar was er een wedstrijd aan gekoppeld. De Israëlische pianist Natanel Grinshtein won de eerste prijs.

Tijdens de internationale masterclass ‘Primavera Pianistica’ palmden veertig jonge pianisten het kasteel in om er te studeren bij gereputeerde professoren. De Argentijnse pianist Aquiles Delle Vigne nodigde beloftevolle studenten uit de vier windstreken uit om les te volgen bij zijn collega-professoren.

Die bekroonden zaterdag de jonge pianist Natanel Grinshtein tijdens de ‘Primavera Pianistica Competition’. Volgens de jury, onder leiding van de Argentijnse professor en pedagoog Aquiles Delle Vigne, was het een moeilijke beslissing, omdat het niveau van de deelnemers dit jaar heel hoog was. “Natanel nam twee jaar geleden ook al deel aan de wedstrijd en eindigde toen als derde. Intussen is hij uitgegroeid tot een beloftevol pianist die zijn instrument verbazend goed weet te beheersen. Hij beschikt niet alleen over een uitstekende techniek, maar brengt zijn pianospel ook met een groot gevoel voor expressiviteit. Er wacht hem nog een mooie toekomst.”

Volgend seizoen brengt Natanel Grinshtein in de reeks klassieke concerten i.s.m. Cultuurcentrum Ter Dilft een solorecital in het kasteel. Zijn voorganger Maxim Kulagin, die vorig jaar de Primavera Pianistica Competion won, was er onlangs nog te zien. We kijken nu al uit naar het minstens even beloftevol concert van Natanel Grinshtein.  

De tweede prijs werd uitgereikt aan Alona Milner (Israël), de derde prijs ging naar Fan Jiang (China).

Volgende van de detaillijst