Oudste en jongste ceremoniemeesters repeteren samen

publish date
15.11.2021

De tweede editie van Kerstmagie in Hingene vindt plaats van 4 tot en met 26 december (behalve op 24 en 25 december). Niet alleen het aantal dagen en uren werd uitgebreid, maar ook aan het concept is gesleuteld. Je kan dit jaar terecht in maar liefst tien kastelen. Dit keer zijn er geen acteurs, maar ga je in het gezelschap van een ceremoniemeester op een spannende audiovisuele ontdekkingstocht. Die brengt je langs de meest sfeervolle en feeëriek verlichte kamers van het kasteel. Samen zoek je naar oplossingen om het mysterie van de Twinkelings te ontrafelen. 

Intussen is er al hard gewerkt door de verschillende vrijwilligersteams. De eerste kamers zijn volledig gedecoreerd en de ceremoniemeesters zijn gestart met de repetities. Agnes Van Reeth (81) en Arthur De Boeck (13) zijn onze oudste en jongste ceremoniemeesters. Ze zullen samen met andere vrijwilligers de bezoekers van Kerstmagie vergezellen tijdens de magische ontdekkingstocht door het kasteel.

Vrijdag startten ze met de tweede repetitieronde. Eerder maakten ze al kennis met elkaar, het kasteel en het verhaal. Nu gaan ze voor het eerst aan de slag met de audio van het 'sprekende kasteel', die werd ingesproken door bekende Radio 2-stemmen (Anja Daems, Cathérine Vandoorne, Caren Meynen, Benjamien Schollaert,…). Tijdens Kerstmagie gaan de ceremoniemeesters met die stemmen in interactie.

Helpende handen zijn nog steeds welkom in volgende teams:

*ceremoniemeesters (begeleiden de bezoekers tijdens de ontdekkingstocht door het kasteel)

*onthaalmedewerkers (scannen tickets, vestiaire, verkoop merchandising)

*cateringmedewerkers (bezoekers wegwijs maken in cateringruimte in het Laathof, drank en eten zijn verkrijgbaar in Foodtrucks buiten)

Heb je ook zin om ons enthousiaste team te vervoegen, stuur dan een mailtje naar Véronique Van Yck via info@kasteeldursel.be

Kerstmagie praktisch

Van 4 tot en met 26 december (niet op 24 en 25 december)

Prijs: 15, 95 (gratis voor kinderen jonger dan vijf)

Info en tickets: www.kerstmagie.be