Parking heringericht

publish date
15.11.2021

In het voorjaar van 2021 voltooide de firma Lareco uit Bornem de herinrichting van de parking. De heraanleg past in het toeristisch hefboomproject ‘Van Steen tot Steen langs de Schelde'. Dankzij een betere infiltratie en afvoer naar de walgracht zal ze vanaf nu bij regenweer niet meer onder water staan. Door een efficiëntere indeling en een beperkte uitbreiding van de parking werd de capaciteit verhoogd van 40 naar 60 parkeerplaatsen, waarvan drie voor mindervalide bestuurders. Het geheel kreeg ook een groener karakter door zoveel mogelijk gebruik te maken van verhard gras. Er wordt nog (vleermuisvriendelijke) verlichting geplaatst en later volgen de plantwerken. Langs de randen van de parking zal een struikengordel de auto’s visueel afschermen van de rest van het park en ten westen van de parking zullen 13 nieuwe solitaire bomen komen. En onder de grond zit er alvast een wissel op de toekomst: een grote betonnen buis tussen de openbare weg en de walgracht. Zo kan de gemeente op termijn het hemelwater van enkele gebouwen in het dorpscentrum afleiden naar de walgracht