Pastoor Patrick keert terug naar Hingene

publish date
24.05.2019

Op zondag 16 juni keren we met de Kasteelfeesten terug naar 1873, naar het doopfeest van graaf Robert d’Ursel. De hertog en hertogin ontvangen hun gasten met muziek, dans, een victoriaanse kermis en een nostalgisch circus. Het volledige programma vind je hier.

Onlangs maakten we bekend dat Leonie en Feline Maes de rol van dopeling Robert d’Ursel zullen spelen, maar de rol van pastoor is minstens even belangrijk. Hij zal worden gespeeld door Patrick Maervoet, voormalig pastoor van Bornem. In 2012 nam hij tijdens de Kasteelfeesten 1772 ook al de rol van bisschop op zich en bezegelde hij een 18de-eeuws huwelijk.

Van 2004 tot 2014 leidde Patrick Maervoet elf parochies in Bornem en Sint-Amands. Hij nam met pijn in het hart afscheid van zijn geliefde Klein-Brabant. Dat gebeurde met een groots feest in Fata Morgana-stijl en liet niemand onberoerd. “Daarom zijn we ook zo blij dat Patrick terugkeert voor een rol tijdens onze Kasteelfeesten”, zegt Koen De Vlieger, directeur van het kasteel. “Pastoor Patrick woonde in de pastorie in Hingene en was onze meest nabije buurman. We missen de momenten dat hij hier op de koffie kwam nog steeds.”

Patrick Maervoet verliet Bornem op vraag van bisschop Leon Lemmens voor een ambt als federatiepastoor van Herent, Kampenhout en Kortenberg. Onlangs kreeg hij alweer een nieuwe opdracht en werd hij door kardinaal De Kesel benoemd als deken van de nieuwe pastorale regio Leuven. Maar vooraleer hij zich volop aan die nieuwe uitdaging waagt, keert hij dus nog even terug naar Hingene.

“Al deze bijzondere gasten maken deze editie van de Kasteelfeesten extra aantrekkelijk”, vult Jan de Haes, gedeputeerde voor toerisme, recreatie- en groendomeinen aan. “Ik verheug me nu al op dit mooie feest dat ons prachtige domein alweer op een zeer vernieuwende manier in de kijker zal zetten.”