Tracy Tang wint Primavera Pianistica Competition 2018

publish date
26.03.2018

Vorige week vond in kasteel d’Ursel voor de tiende keer op rij de Primavera Pianistica plaats. Ook dit jaar was er een wedstrijd aan gekoppeld. De Amerikaanse pianiste Tracy Tang won de eerste prijs. 

Tijdens de internationale masterclass ‘Primavera Pianistica’ palmden vijftig jonge pianisten uit de hele wereld het kasteel in om er te studeren bij gereputeerde professoren. De Argentijnse pianist Aquiles Delle Vigne nodigde beloftevolle studenten uit de vier windstreken uit om les te volgen bij zijn collega-professoren.

Die bekroonden zaterdag de jonge pianiste Tracy Tang tijdens de ‘Primavera Pianistica Competition’. Volgens de jury, onder leiding van de Argentijnse professor en pedagoog Aquiles Delle Vigne, is ze een fantastische pianiste . “Tracy Tang nam in 2016 ook al deel aan de wedstrijd en eindigde toen als derde. Intussen beheerst ze haar instrument volledig en heeft ze haar pianospel verder verfijnd. Zij beschikt niet alleen over een uitstekende techniek, maar heeft ook uitmuntende artistieke vaardigheden. We zijn blij dat ze de trouwe bezoekers opnieuw kon verrassen. En ook de jury wist in te palmen met haar uitzonderlijk talent. We zullen in de toekomst beslist nog meer van haar horen.”

Volgend seizoen brengt Tracy Tang in de reeks klassieke concerten i.s.m. Cultuurcentrum Ter Dilft een solorecital in het kasteel. Haar voorganger Natanel Grinshtein die vorig jaar de Primavera Pianistica Competion won, was er onlangs nog te zien. Noteer het minstens even beloftevolle concert van Tracy Tang nu al in de agenda.  

De tweede prijs werd ex-aequo uitgereikt aan Ásta Dóra Finnsdóttir (Ijsland)  en Doomin Kim (Korea). De derde prijs ging naar de Spanjaard José Alberto del Cerro.

 

Volgende van de detaillijst