Vier studenten werken voor het goede doel in het kasteeldomein

publish date
29.10.2019

Op 17 oktober was het opnieuw ‘Youca Action Day’. Vijftienduizend jongeren engageerden zich om tijdens één schooldag te gaan werken. Waar ze aan de slag gingen, kozen ze zelf. Het loon bedroeg 55 euro en ging dit jaar naar een jongerenproject in GuineeIn dit project worden jongeren begeleid om te ondernemen, waardoor zij zelf jobs creëren en zich uit de armoede werken. Daarnaast ging de opbrengst ook naar twee jongerenprojecten in België.

Ook Provincie Antwerpen nam deel aan de Youca Action Day en stelde studenten te werk. Er waren ondermeer vier studenten aan de slag in kasteeldomein d’Ursel in Hingene. “Ze hielpen met het opruimen van de grachten”, vertelt directeur Koen De Vlieger. “Door de droge zomers staat er heel weinig water in de walgrachten. “Het is nu het ideale moment om de vele takken die er in de loop van de jaren zijn ingevallen op te ruimen en het park weer een beetje schoner te maken.”

“Ik vond het een fijn project”, vertelt Sis Aernout, een zesdejaars Economie-moderne talen. “Het is voor ons maar een kleine moeite om gedurende één dag de handen uit de mouwen steken en zo toch iemand te helpen die er nood aan heeft.” “Ik vond het ook wel fijn om wat werkervaring op te doen”, vertelt Eline Van den Bogaert, een 17-jarige leerlinge Latijn-wiskunde. “Ik help mijn oma graag met haar werk in de tuin en ik stak er hier nog wat over op. Ik moest 's ochtends wel heel vroeg opstaan om met het openbaar vervoer vanuit Zaventem in Hingene te geraken, maar dat had ik er graag voor over.”