Youca Action Day

publish date
19.10.2018

Donderdag 18 oktober was het opnieuw “Youca Action Day” (de vroegere Zuiddag). Meer dan 15.000 jongeren en 10.000 bedrijven werken die dag samen aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Het loon van de jongeren (50 euro) gaat naar projecten rond gendergelijkheid in België en Ecuador.

Ook Provincie Antwerpen nam deel aan de Youca Action Day en stelde studenten te werk. Er waren ondermeer vier studenten aan de slag in kasteeldomein d’Ursel in Hingene. “Door de droge zomer staat er heel weinig water in de walgrachten”, zei Koen De Vlieger, directeur van het kasteel. “Dat is het ideale moment om de vele takken die er in de loop van de jaren zijn ingevallen op te ruimen. Zo wordt het park weer een beetje mooier.”

“Ik vind het zalig om in de natuur te werken”, vertelde Robbe De Caluwé, een zesdejaars humane wetenschappen. “Ik zit samen met Barend Nys op school in het centrum van Antwerpen. We vinden het super om eens een dag niet naar de stad te moeten om binnen op de schoolbanken te gaan zitten.” Of het werk niet te zwaar was?  “Mijn bijnaam is de Beer van Beke dus een mietje ben ik niet”, lachte hij.

 

Volgende van de detaillijst