Bornemfestival 2022

Wanneer
  • zondag 7 augustus 2022 van 11 uur tot 13 uur

Walter Boeykens Ensemble & Meskerem Mees · Vrijdag 5 augustus om 20 uur  · park · 22/11/4,4/2,2 euro

Deze grande dame van vooraan in de twintig neemt je bij je nekvel en laat je niet meer los. Louter met behulp van haar intrigerende stem, haar akoestische gitaar en de cello van haar buddy Febe, tovert ze haar gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy. Haar melodieën blijven hangen en de refreinen zetten zich als weerhaken in je vast. Haar debuutsingle veroverde de ether én de harten in België, en wint zelfs (ver) daarbuiten zieltjes – er zijn er niet veel die in 2020 zo makkelijk de grenzen oversteken als ‘Joe’. De lat ligt meteen hoog, maar opvolger ‘Seasons Shift’ bevestigt wat iedereen voelt: dit is geen eendagsvlieg. Tijdens het Bornemfestival brengt Meskerem Mees haar eigen muziek, maar gaat ze ook in interactie met het ensemble.

Walter Boeykens Ensemble & Cargo Mas · Zaterdag 6 augustus om 20 uur · park · 22/11/4,4/2,2 euro

Cargo Mas, is een groove-based collectief met  invloeden uit jazz-funk, latin, hiphop en rock-’n-roll. De muzikanten speelden individueel bij artiesten zoals Zap Mama, Lianne La Havas, Gabriel Rios, Guru’s Jazzmatazz en Dez Mona. Artistiek leider is trompettist en componist Sam Vloemans. Hij schreef een soundtrack (voor een onbestaande film) en creëert momenteel arrangementen om dit nieuwe werk samen met het Walter Boeykens Ensemble te kunnen uitvoeren. Een primeur én bovendien een unieke uitvoering.

Walter Boeykens Ensemble Helemaal Beethoven ·  Zondag 7 augustus om 11 uur · kasteel · 20/10/ 4,2 euro

Het voltallige Walter Boeykens Ensemble brengt een volledig Beethovenrepertoire. Met Anne Boeykens op klarinet, Eric Baeten en Bart Lemmens op viool, Luis Andrade op cello en Marc Roosendans op contrabas.

Walter Boeykens Ensemble, Ibernice MacBean, Jeroen D’hoe & Casco Phil ·The American Dream ·   Zondag 7 augustus om 17 uur · park · 25/12,5/5/2,5 euro

Black Voice Ibernice MacBean is zonder twijfel een muzikale kameleon. Ze is een opvallende podiumverschijning en voelt zich thuis in jazz, pop, soul en wereldmuziek. Onlangs stond ze nog op de planken met het Vlaams Radiokoor onder leiding van Kim Burton met de Gospel Train en met The Great American Songbook. Jeroen D’hoe is een veelzijdig componist, pianist en musicoloog die vanuit zijn hedendaags-klassieke muziek uiteenlopende dialogen aangaat met andere stijlen en andere

kunstdisciplines, meestal in opdracht van orkesten, ensembles, festivals en musea. Casco Phil is een ensemble dat inhoud en goesting – naast een voortdurende staat van verwondering en nieuwsgierigheid – vooropplaatst. Uiterst flexibel en wendbaar, op maat van elke nieuwe uitdaging die ze zichzelf opleggen. De voornaamste is: grensverleggende concerten brengen met bekend en minder bekend repertoire én nieuw werk, met de allerbeste solisten en dirigenten. Dat klinkt als een perfect match met het Bornemfestival!

Praktisch

Vanaf 11 juni ticketverkoop voor Vrienden van CC Ter Dilft, vanaf 28 juni losse verkoop

CC Ter Dilft · 03 890 69 30 · www.terdilft.be