Concert met Desguin Kwartet

Wanneer
  • zondag 25 april 2021 van 11 uur tot 12.30 uur
Prijs
14 / 8 euro

Het is geen geheim dat we veel prachtige muziek te danken hebben aan de Russen. Het genre van het strijkkwartet kreeg een enorme bloei aan het einde van de 19de en 20ste eeuw in Rusland. Het kwartet brengt een programma met belangrijke parels van deze Russische Muziek, waarmee ze de Russische ziel raken: de Commedia del Arte-stijl van Stravinsky, de ironie van Sjostakovitsj en de zeemzoete romantiek van Glazunov.

Het Desguin Kwartet tekent ondertussen voor verschillende muzikale en muziek-theatrale projecten, en schitterde als Supernova 2020. Cellist Pieter-Jan De Smet volgde lessen bij Pieter Stas aan de academie van Bornem, en is voor velen geen onbekende, een fijn extraatje voor dit ongetwijfeld bijzondere Supernovaconcert.

Wolfram Van Mechelen: viool, Ludovic Bataille: viool, Rhea Vanhellemont: altviool, Pieter-Jan De Smet: cello

LAUREATEN SUPERNOVA

Supernova is een wedstrijd voor professionele, jonge en ondernemende kamermuziekensembles. Jaarlijks worden twee ensembles bekroond. Het is een aanmoedigingsprijs die jonge artiesten naambekendheid en speelkansen geeft, een visitekaartje aan het begin van een beloftevolle carrière.

Info en reservatie:

CC Ter Dilft

info@terdilft.be

03 890 69 30

Omwille van de coronamaatregelen kan je momenteel nog geen tickets bestellen voor deze activiteit. Van zodra Ter Dilft voldoende zekerheid heeft, start de ticketverkoop. Ze houden iedereen op de hoogte via hun website, nieuwsbrief en sociale media.

www.terdilft.be

www.desguinkwartet.be