Concert met Trio Malatya

Wanneer
  • zondag 16 juni 2024 van 11 uur tot 12.15 uur
Prijs
17 euro en kortingstarieven (aperitief inbegrepen)

Ter Dilft koos in februari 2023 mee de twee winnaars van Supernova, een aanmoedigingsprijs die jonge Belgische artiesten binnen de kamermuziek naamsbekendheid en speelkansen schenkt. De jury kroonde Koi Collective en Trio Malatya tot de twee winnaars van deze editie.

Trio Malatya uit Gent is opgericht in 2022 door Yassine Posman (klarinet), Jacob Van Durme (cello) en Taha Posman (piano).

Het beloftevolle, enthousiaste trio brengt het Klarinettrio opus 3 van Alexander Zemlinsky, een van de meest epische werken die voor deze bezetting geschreven zijn. Het is een heftige reis door een landschap van lyriek, melancholie en laatromantische virtuositeit.

Het Gassenhauer Klarinettrio opus 11 van Beethoven is een van de leukste en - ondanks de leeftijd - meest frisse werken die er voor deze bezetting bestaan.

Though Dedalus Reached van Pawel Mykietyn kan men in drie adjectieven en een werkwoord omschrijven als verhalend, extreem, en keihard zwoegen. Het is een bijna letterlijke vertelling van het befaamde schilderij Landschap met de val van Icarus van Pieter Bruegel de Oude.

Met Otono Porteno van Astor Piazolla blikken we al even vooruit naar  de koele bries en warme kleuren van de herfst.

Info en reservatie

CC Ter Dilft | 03 890 69 30 | www.terdilft.be