Rondleiding voor individuele bezoekers

Wanneer
  • donderdag 20 april 2023 van 14 uur tot 16 uur
Prijs
15, 50 euro (enkel rondleiding), 24 euro (rondleiding en koffie en taart nadien)

In het voorjaar organiseren we rondleidingen voor individuele bezoekers. De rondleiding start met de bouwgeschiedenis van het kasteel. Gedurende bijna vier eeuwen verblijft de familie d’Ursel ’s zomers in Hingene, maar ’s winters in Brussel. Generatie na generatie wonen ze in het hôtel d’Ursel op de Houtmarkt. Plannen, maquettes, foto’s en een 3D-model wekken deze schitterende stadsresidentie opnieuw tot leven. Het contrast met de zomerresidentie kan niet groter zijn. De recente terugplaatsing van tientallen wandbespanningen met bedrukt en beschilderd katoen bekroont de jarenlange restauratie. We vertellen het verhaal van de restauratie en de ontstaansgeschiedenis: van het productieproces en de technieken tot de motieven en de kleuren. Ze sluiten aan bij een lange artistieke traditie. Al in de 18de en de 19de eeuw is het kasteel de thuis van enkele adellijke amateurschilderessen. De centrale figuur is Antonine de Mun, 6e hertogin d’Ursel (1849–1931). Tot slot neemt de gids je mee naar de spiegelzaal en de salons, waarvan sommige zijn gedecoreerd met katoenen wandbespanning en andere met schitterend roze en blauw Chinees papierbehang.

Praktisch

Donderdagen 23 februari (VOLZET), 16 maart (VOLZET) en 20 april (extra datum) 2023

Je kan individueel of met enkele mensen inschrijven. Wij stellen dan zelf een groep van 15 personen samen en reserveren een gids. Na de rondleiding kan je afsluiten met koffie en taart.

Prijs: 15, 50 euro (enkel rondleiding), 24 euro (rondleiding en koffie en taart nadien).

Info en reservatie: 03 820 60 10 of info@kasteeldursel.be. Gelieve na reservatie het bedrag over te schrijven op de rekening van het kasteel: Rekeningnummer: BE54 0910 1850 4797 (BIC: GKCCBEBB). Pas na overschrijving is je reservatie definitief.