STROOM - Festival in de Scheldevallei

Wanneer
  • vrijdag 1 juli 2022 van 20.30 uur tot 22 uur
Prijs
18 euro voor de concerten (30, 34 of 38 euro met catering)

STROOM is de nieuwe telg in de familie van Gent Festival van Vlaanderen met thema's als klimaat, natuur en duurzaamheid. De machtige Scheldevallei vormt het vruchtbare slib voor een veelzijdige artistieke inhoud met o.a. concerten in openlucht in het kasteeldomein:

Namiddagconcert met Vivaldi en zoetigheden in het gras - Vrijdag 1 juli om 14 uur - 18 euro / 30 euro (met catering)

De vier elementen van de oude Griekse filosofen (water, aarde, lucht en vuur) volstaan niet om alle natuurlijke fenomenen te verklaren. De alchemisten voegden er het vijfde element of ‘kwintessens’ aan toe. Voor dirigent Franck-Emmanuel Comte en de musici van Le Concert de l’Hostel Dieu is het vijfde element zonder twijfel de gekte, la folie. Volgens het motto van Aristoteles “Er is geen groot genie zonder een vleugje gekte”, bevrijden ze de zotte energie in een programma waarin de folia, een van de oudste muzikale thema’s van Europa, de rode draad vormt. Met de opzwepende liederen, instrumentale variaties en dansen uit Frankrijk, Spanje, Italië en Latijns-Amerika, roepen ze ons op tot het feest, tot de dans en tot de trance. De internationaal gevierde Canadese sopraan Heather Newhouse trakteert ons op vocaal vuurwerk in een aantal aria’s van Vivaldi. 

Na het concert geniet je in het park van Le Goûter sur l'herbe, een vieruurtje met lokale zoetigheden!

Beethoven met bubbels - Vrijdag 1 juli om 20.30 uur - 18 euro / 34 euro (met catering)

Beethoven was een uitgesproken natuurliefhebber. Kom genieten van zijn Zesde Symfonie, in een intieme bezetting van zeven solisten. Beethovens Pastorale is een onovertroffen ode aan het landleven en de natuur. Compleet met kabbelende beekjes, nachtegaal, koekoek, kwartel, onweer en storm. Uitvoerders: solisten van Brussels Philharmonic.

Nakaarten kan je met tapas en bubbels.

Ontwaken met Beethoven - Zaterdag 2 juli om 8 uur - 18 euro / 38 euro (met catering)

Beethoven was een uitgesproken natuurliefhebber. Kom genieten van zijn Zesde Symfonie, in een intieme bezetting van zeven solisten. Beethovens Pastorale is een onovertroffen ode aan het landleven en de natuur. Compleet met kabbelende beekjes, nachtegaal, koekoek, kwartel, onweer en storm. Uitvoerders: solisten van Brussels Philharmonic.

Na het concert geniet je van een royale ontbijtbox.

Praktische info

STROOM loopt op verschillende locaties langs de Scheldevallei nog tot 3 juli 2022.

www.festivalstroom.be - info@ticketsgent.be - 09 225 01 01

Met de code STROOMUrsel22 krijg je een korting van 10 % op de drie concerten in Hingene.