Tentoonstelling DAUWRAUW (in kasteel van Marnix de Sainte-Aldegonde)

Wanneer
  • van 30 juni 2024 tot 30 september 2024

Combineer deze zomer de tentoonstelling Les Liaisons Désireuses. Over lust, verleiding en verlangen in kasteel d'Ursel met een bezoek aan DAUWRAUW in het kasteeldomein Marix de Sainte-Aldegonde.

DAUWRAUW onthult een buitengewone ontmoeting tussen meestergravures van Pieter Bruegel de Oude, verrijkt met zeven visies vanuit hedendaagse kunst. In deze artistieke ode aan Bruegel, met het landschap in de hoofdrol, ontdek je in en rond kasteel Marnix de Sainte-Aldegonde een synthese van kunst en natuur die refereert aan de diepgaande gelaagdheid van Bruegels werken. 

Bruegel was niet alleen een observator, maar ook een scherpzinnige commentator op de maatschappij. Stap tijdens deze expo fysiek en in verbeelding in een schilderij van Bruegel. Zeven hedendaagse kunstenaars dienen als onze gidsen, kritische observatoren van onze tijd die hun inzichten naadloos in dit serene landschap integreren en zo het rauwe naadloos in de dauw laten overvloeien. 

De uitgenodigde kunstenaars creëren nieuwe werken of herinterpreteren bestaande kunstwerken binnen deze betoverende context. Het getal zeven, verwijzend naar de zeven hoofdzonden en deugden in Bruegels gravures, biedt een unieke invalshoek voor de kunstenaars om zich te onderscheiden van traditionele symboliek. 

Deze tentoonstelling omvat de grootste privécollectie van Bruegels etsen van graaf John de Marnix de Sainte Aldegonde, naast het werk van internationaal gerenommeerde kunstenaars Francis Upritchard, Mark Manders, Ana Prvacki, mountaincutters, Monika Emmanuelle Kazi, Joan Jonas en Cardiff & Miller.  

Parallel ontdek je ook een boeiend nevenprogramma met essays, lezingen, nocturnes, wandelingen en meer.

Praktische info

Kasteeldomein Marnix de Sainte-Aldegonde, Bornem

Van zondag 30 juni tot en met 30 september - van vrijdag t.e.m. maandag tussen 11 en 18 uur - 15 euro en kortingstarieven

Reserveer je tickets of leg je groepsbezoek vast.