Winterbal La Belle Epoque (1872-1914)

Wanneer
  • zaterdag 20 november 2021 van 19.30 uur
Prijs
80 euro (inclusief dranken, buffet, foto’s en initiatie in de namiddag)

Na een lange stilte nodigen we je van harte uit voor het volgende Winterbal op zaterdag 20 november 2021. Tijdens deze avond keren we terug naar ‘La Belle Époque’, de tijd tussen 1872 en 1914. Jurken en kostuums volgen uiteraard de mode uit deze periode!

Dansmeester Lieven Baert leidt je door de passen en figuren van originele quadrilles, pas de quatres, cancans, galops en vroege Amerikaanse ragtime dansen. Eric Mathot en zijn Tivoli Band zorgen voor de muziek (piano, viool, contrabas, slagwerk, fluit en klarinet).

In de spiegelzaal vind je een laat-19de-eeuws buffet en ook de bovenverdiepingen van het kasteel zijn toegankelijk voor nieuwsgierige balgasten (waar ze alvast een glimp kunnen opvangen van ons komende kerstevenement).

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

* Datum: zaterdag 20 november 2021 (ontvangst vanaf 19.30 uur, laatste dans na middernacht)

* In de namiddag is er een basisinitiatie van anderhalf uur, waarin de belangrijkste passen en figuren van de dansen van het bal worden opgefrist

* Toegangsprijs voor het bal: 80 euro (inclusief dranken, buffet, foto’s en initiatie in de namiddag)

* Je kan overnachten in Het Laathof, het Centrum voor Jeugdtoerisme op het kasteeldomein (basisaccommodatie, mogelijk met gedeelde badkamer). De prijs per nacht per persoon bedraagt 35 euro (incl. ontbijt).

* Cursus ‘Dansen als een edelman’: op zaterdagen 18 september en 23 oktober (telkens 10-17 uur) zijn er twee cursusdagen in het kasteel. Lieven Baert leert je de passen en figuren van de dansen van het bal. De deelnameprijs bedraagt 40 euro per persoon per dag (inclusief dranken, lunch en taart).

 

INSCHRIJVEN

Het Winterbal is intussen uitverkocht, voor de cursusdagen zijn er wel nog enkele plaatsjes. Wil je in de toekomst als eerste op de hoogte zijn van de historische dansactiviteiten? Meld je dan aan via info@kasteeldursel.be.  

Volg dit evenement ook op Facebook.