Winterbal

Wanneer
  • zaterdag 30 november 2019 van 19.30 uur tot 23.45 uur
Prijs
80 euro (inclusief dranken, buffet, foto’s en initiatie in de namiddag)

Op algemeen verzoek organiseren we dit jaar twee edities: één op zaterdag 23 november en één op zaterdag 30 november 2019. Het programma voor beide bals is identiek.

Tijdens deze avonden keren we terug naar het einde van de 18de en het begin van de 19de eeuw. In Frankijk was het de tijd van de revolutie, van Napoleon en zijn empire, in Engeland de periode van het regency.

Dansmeester Lieven Baert leidt je door de passen en figuren van originele contredansen en quadrilles. Fortepianist Anders Muskens en zijn ensembe Das Neue Manheimer Orchester zorgen voor de muziek. In de spiegelzaal vind je een vroeg-19de-eeuws buffet en in het ‘quartier de la belle alcôve’ kan je luisteren naar meer intieme concerten door Olaf van Hees. Ook de bovenverdiepingen van het kasteel zijn toegankelijk voor nieuwsgierige balgasten.

Je vindt dit evenement ook op Facebook: Winterbal I (23 november) en Winterbal II (30 november). Deel het met je vrienden of volg er het laatste nieuws.

Praktische informatie

* Datum: zaterdag 23 november of zaterdag 30 november 2019 (ontvangst vanaf 19.30 uur, laatste dans na middernacht)

* In de namiddag is er een basisinitiatie van anderhalf uur, waarin de belangrijkste passen en figuren van de vroeg-19de-eeuwse contredansen en quadrilles worden opgefrist

* Toegangsprijs voor het bal: 80 euro (inclusief dranken, buffet, foto’s en initiatie in de namiddag)

* Je kan overnachten in Het Laathof, het Centrum voor Jeugdtoerisme op het kasteeldomein (basisaccommodatie, mogelijk met gedeelde badkamer). De prijs per nacht per persoon bedraagt 35 euro (incl. ontbijt).

*Inschrijven kan enkel via info@kasteeldursel.be. Geef duidelijk aan naar welk bal je wil komen: Winterbal I op 23 november of Winterbal II op 30 november.

Als je wil overnachten in het Laathof, vermeld dan zeker of je enkel op vrijdag- en/of zaterdagavond wil blijven logeren.

De inschrijvingen worden behandeld in volgorde van ontvangst op info@kasteeldursel.be. Samen met onze bevestiging zal je een betalingsverzoek ontvangen. Tickets worden helaas niet terugbetaald.

 

Volgende van de detaillijst