Winterdans

Wanneer
  • van 23 november 2023 tot 1 december 2023
Prijs
15 euro

Kom dansen in de spiegeltent

In het begin van de 20ste eeuw was het dé attractie tijdens jaarmarkten en kermissen: de grote ronde kiosktent gemaakt van hout en canvas, met een fraai beschilderde façade als entrée. Binnen vond je een ronde houten vloer en een podium, omgeven door spiegels, panelen van geslepen glas, pilaren, gepolierde tafels en met stof beklede banken. De spiegeltent was the place to be voor iedereen die wilde dansen.

Deze winter komt die glorietijd opnieuw tot leven in Hingene. Naast het kasteel verrijst een authentieke spiegeltent en elke avond is er een dansfeest met initiatie en live muziek in verschillende genres. Hou je van de Europese traditie van balfolk en bal musette? Heb je al van popcorn oldies gehoord? Ben je gek op de Latijns-Amerikaanse ritmes in zouk, salsa, bachata en Argentijnse tango. Lust je liever blues, swing of lindy hop? Of gaat er niks boven een ouderwets bal populaire?

Maak je keuze, aarzel niet en reserveer alvast je plaatsen, want de ruimte in de tent is beperkt! Kan je in de winter toch niet komen? Dan kan je je tickets altijd doorverkopen via de online ruilbox.

Programma en tickets Winterdans

Donderdag 23 november 2023: BALFOLK met Sophie Cavez en Cardboard Cabin

Vrijdag 24 november 2023: SWING & LINDY HOP met Jake Walker en DJ Leni Denorme

Zaterdag 25 november 2023: POPCORN OLDIES met Sergio & Mario live en vinyl-DJ Erwin Lens

Zondag 26 november 2023 (namiddag): BAL MUSETTE met Elena Leibbrand & La Bastoche

Zondag 26 november 2023 (avond): BAL POPULAIRE met De Coverband en DJ El Rubio

Maandag 27 november 2023: BLUES met Steven Troch Band en DJ Sep Vermeersch

Dinsdag 28 november 2023: SALSA & BACHATA met Pantera, Ricky Manuel & DJ Pepe live

Woensdag 29 november 2023: ARGENTIJNSE TANGO met Tango Alegre Orchestra en DJ Mi Cielo

Donderdag 30 november 2023: ZOUK met The Zoukable Band en DJ Stijn & Léa – Dancenjoy

Vrijdag 1 december 2023: BALFOLK  met Airboxes en Loogaroo

En verder

Naast Winterdans valt er nog veel meer te beleven in de spiegeltent, zoals dansnamiddagen voor senioren en concerten. Op 6 december is Tess Merlot er te gast met Chante la vie. Van 8 tot 28 december baadt het hele kasteel  bovendien in kerstsfeer en transformeert de spiegeltent in een Winterbar. Meer info volgt binnenkort!

In december zijn er ook nog enkele dagen waarop je de spiegeltent kan huren voor een receptie, feest of voorstelling. Mail naar info@kasteeldursel.be voor verdere inlichtingen.