GEANNULEERD Cursus Dansen als een edelman

Wanneer
  • zaterdag 1 februari 2020 van 10 uur tot 17 uur
Prijs
40 euro per persoon per dag (telkens inclusief lunch, dranken, koffie- en taartenbuffet)

Waag je onder leiding van dansmeester Lieven Baert aan enkele originele figuurdansen van Europese dansmeesters tussen 1760 en 1830. In oude handschriften en boeken vond Lieven Baert dansbeschrijvingen voor 8, 12, 16 of 24 dansers. Deze dansen werden vroeger waarschijnlijk op een bal gedemonstreerd door de lokale adel of leerlingen van een dansschool. Ze zijn te omvangrijk om te dansen op een Winterbal, maar perfect voor een voorjaarscursus. Omdat de muziek voor deze dansen nog nooit werd opgenomen, kunnen we rekenen op pianist Lionel Bams. Hij zorgt voor live begeleiding op onze Steinway B.

Ook dames en heren zonder partner zijn van harte welkom. Voor deze lessen heb je geen historisch kostuum nodig: gemakkelijke kleding en schoenen volstaan. Omdat de dansen iets gecompliceerder zijn, is de cursus vooral geschikt voor mensen met enige ervaring (die bijvoorbeeld al eerder hebben deelgenomen aan de lessen in het kasteel).

De prijs bedraagt 40 euro per persoon per dag (telkens inclusief lunch, dranken, koffie- en taartenbuffet). Het is mogelijk om voor één van beide dagen aan te melden.

Inschrijven kan via info@kasteeldursel.be. Je inschrijving is pas definitief in orde na overschrijving van het totale bedrag op de rekening van kasteel d’Ursel (BE54 0910 1850 4797) met mededeling ‘Danscursus’.

Je vindt deze cursus ook op Facebook: aarzel niet om de aankondiging te delen!

Programma

* vanaf 9.30 uur: ontvangst met koffie en thee

* van 10 tot 12.30 uur: opwarming en dansles in de vestibule van het kasteel (met pauzes)

* van 12.30 tot 13.30 uur: broodjeslunch

* van 13.30 tot 15.30 uur: dansles in de vestibule (met pauzes)

* van 15.30 tot 16 uur: koffie en taart

* van 16 tot 17 uur: dansles in de vestibule

Volgende van de detaillijst