Wandelbrochure en Escape games

Op stap met de hertog

Doorheen de eeuwen nodigden de opeenvolgende hertogen hun gasten graag uit voor een tour du propriétaire, hun favoriete wandeling langs de mooiste plekjes in het park. In de geest van de hertog neemt deze wandelbrochure je mee door de geschiedenis van het kasteeldomein. Je kan de brochure gratis meenemen in het poortgebouw of digitaal bekijken.

Deze wandeling werd genomineerd voor 'Wandeling van het Jaar'. Kom voor 31 augustus langs en stem ons via www.wandelingvanhetjaar.be naar de overwinning.

 

Escape games

Beleef het park op een unieke manier met onze escape games. Kom ze op eigen houtje spelen tijdens de openingsuren van het park. Voor beide games heb je per groepje van ongeveer vijf personen een smartphone nodig (met 4G-verbinding). Reserveren en betalen doe je vooraf via deze link. Beide games starten in het poortgebouw aan de Edmond Vleminckxstraat. Neem daar je kaart, of download ze hier:

Vanaf 10 jaar kan je op pad met Sophie en Juliette, twee gravinnetjes die 150 jaar geleden de zomer doorbrachten in Hingene. Samen met je vrienden of familie trotseer je spannende uitdagingen, los je raadsels op en ontdek je hun boodschap voor de toekomst.

Meer geoefende spelers ontrafelen het mysterie van Henri, de verdwenen hertog. Bezweek hij in 1875 echt aan de gevolgen van tyfus? Of zat zijn ambitieuze broer Joseph er voor iets tussen? In deze escape game volg je Joseph tijdens zijn favoriete wandeling en probeer je de ware toedracht te achterhalen.

rood gebouw met felblauwe ramen

Infopunt

Het poortgebouw werd in 1728 gebouwd samen met een gelijkaardige constructie langs de andere kant van de poort, die nu verdwenen is. De gebouwtjes deden eeuwenlang dienst als brouwerij en mouterij. Na de restauratie in 2008 kwamen er openbare toiletten in het linkerdeel van het poortgebouw. Het rechterdeel werd ingericht als infopunt. Je vindt er informatie over de kastelen van de Schelde, het kasteeldomein d’Ursel en de vele activiteiten die we organiseren.

Het poortgebouw is ook het startpunt voor de escape games en de wandeling 'Op stap met de hertog'.