Groepsbezoeken

foto adam en the eves van carmen de vos

Van 26 mei tot 13 oktober 2024 strelen we je zintuigen met de tentoonstelling Les Liaisons Désireuses. Over lust, verleiding en verlangen. Eeuwenlang laten kunstenaars zich al inspireren door het thema van de erotiek. Nu eens subtiel en sensueel, dan weer expliciet of obsceen verbeelden ze het menselijk lichaam als lustobject of bron van genot.

De tentoonstelling start met de illustraties uit Les Liaisons Dangereuses, de Franse briefroman die Pierre Choderlos de Laclos in 1782 publiceerde. Verspreid over de drie verdiepingen van het kasteel ontdek je vervolgens enkele 18de- en 19de-eeuwse erotische objecten en schilderijen uit collecties van Belgische musea en verzamelaars. Net zoals in de vorige tentoonstellingen SWEET 18. Hedendaagse kunst, mode en design geïnspireerd door de 18de eeuw, The Beauty of the Beast. Dierenkunst van oude en nieuwe meesters en PRINT&PAINT. 350 jaar bloemen op katoen combineren en confronteren we die historische werken met hedendaagse kunst. Tientallen kunstenaars uit binnen- en buitenland brengen een verrassende, veelzijdige blik op het eeuwenoude thema: van fotografie, video en textiel tot schilder- en beeldhouwkunst. Nooit hadden de 18de-eeuwse hertogen gedacht dat hun maison de plaisance ooit letterlijk in een lustoord zou veranderen. Noteer deze prikkelende date nu al in je agenda en laat je volgend jaar verleiden door Les Liaisons Désireuses.

Een groepsbezoek reserveren kan via info@kasteeldursel.be of 03 820 60 10. 

Toegang   
14 euro per persoon (minimum 140 euro)
Gids tentoonstelling 80 euro per gids (maximum 15 personen per groep, vanaf 16 personen is een tweede gids nodig)
Koffie/thee   4 euro per persoon
Glaasje cava 5 euro per persoon
Café Désir 14 euro per persoon (koffie en thee à volonté met een assortiment van zalige zoetigheden en prikkelende lekkernijen)