Individuele bezoekers

Rondleiding

Geniet van een rondleiding met gids in de prestigieuze ontvangstruimten op de benedenverdieping, de voormalige slaapkamers op de verdiepingen en de sfeervolle kelders. Je verneemt alles over de bouwgeschiedenis van het kasteel in Hingene en het gesloopte hôtel d'Ursel, de stadsresidentie van de familie d'Ursel in Brussel. Je krijgt ook een prachtig staaltje interieurgeschiedenis te zien: behangsels, wandbespanningen, deur- en schouwstukken uit de achttiende en negentiende eeuw, dikwijls van oosterse origine. Je bewondert er aquarellen, tekeningen en olieverfschilderijen die het verhaal illustreren. Zo ontdek je het kasteel en zijn bewoners, de grote gebeurtenissen uit de geschiedenis en de ‘petite histoire’ van alledag. Tegelijkertijd maak je kennis met het nieuwe leven in het kasteel met herinneringen aan recente activiteiten zoals 'SWEET 18. Hedendaagse mode kunst en design geïnspireerd door de 18de eeuw', 'The Beauty of the Beast. Dierenkunst van oude en nieuwe meesters' en 'Schrijf en Blijf. Voor altijd in het kasteel'.

Vanaf december 2018 organiseren we elke eerste donderdag van de maand om 14 uur een rondleiding voor individuele bezoekers. Hiervoor kan je individueel of met enkele mensen inschrijven. Wij stellen dan zelf een groep van 15 personen samen en reserveren een gids. Bij de ontvangst voorzien we koffie en thee . 

Info en reservatie: 03 820 60 10 of info@kasteeldursel.be. Gelieve na reservatie het bedrag van 15 euro per persoon over te schrijven op de rekening van het kasteel: Rekeningnummer: BE54 0910 1850 4797 (BIC: GKCCBEBB) met mededeling 'Rondleiding individuele bezoekers + naam + datum'. Pas na overschrijving is je reservatie definitief.

Activiteiten

Je kan het kasteel ook bezoeken tijdens één van de vele activiteiten. Je vindt een overzicht in de kalender.

Neem een gratis abonnement op het Kasteel d'Ursel Magazine via info@kasteeldursel.be of schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief op de homepage van deze website. Zo krijg je automatisch de digitale versie van het Magazine en blijf je als eerste op de hoogte van de vele activteiten.