Magazine

Magazine nummer 77

In 2012 wijdde Wendy Wiertz haar masterproef in de kunstgeschiedenis aan het oeuvre van Antonine de Mun, zesde hertogin d'Ursel. In 2018 voltooide Wendy Wiertz haar doctoraat over adellijke amateurkunstenaressen in België. Ze stelt het onlangs in boekvorm verschenen onderzoek voor. Carlo Siau interviewt Trio Malatya, dat binnenkort te gast is in het kasteel. Heleen Van Aken gaat in gesprek met Danny en Pepijn van Circus Ronaldo, dat in juni opnieuw de tenten opslaat in Hingene. Veerle Moens brengt een overzicht van de deelnemende kunstenaars aan de tentoonstelling Les Liaisons Désireuses. Over lust, verleiding en verlangen.

Lees het volledige nummer (PDF - 2MB).

Magazine nummer 76

In het coverartikel brengt Karen De Coene een voorsmaakje uit haar boek Carte blanche, over de graaf de Ferraris, de echtgenoot van Henriëtte d’Ursel.  We brengen fotoreportages van Winterdans en Kerstmagie en Carlo Siau interviewt Trio Alba naar aanleiding van hun concert met pianotrio's. Agathe Leimoni vertelt meer over de internationale masterclass La Primavera Pianistica, die ze na een pauze van drie jaar opnieuw naar Hingene haalt. En we onthullen de eerste deelnemende kunstenaars aan onze tentoonstelling Les Liaisons Désireuses. Over lust, verleiding en verlangen.

Lees het volledige nummer (PDF-2MB).

Magazine nummer 75

De Nederlandse historicus Joos Welten bestudeerde het hofleven rond Willem I, koning van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Als minister maakte ook Charles-Joseph, vierde hertog d'Ursel, deel uit van dat hof. Carlo Siau interviewt Else de Lacerda over haar concert Change, met elf verzetsliederen uit alle hoeken van de wereld. Koen De Vlieger stelt het programma van Winterdans voor en kondigt de Grote Kelly & Dolly Show en Chansons van Tess Merlot aan. We werpen een blik achter de schermen van Kerstmagie. En je leest de eerste aankondiging van de tentoonstelling Les Liaisons Désireuses. Over lust, verleiding en verlangen.

Lees het volledige nummer (PDF-2MB).

 

Magazine nummer 74

In 1972 verdwenen er enkele grote familieportretten uit de vestibule van het kasteel. Vijftig jaar later is één van deze schilderijen opnieuw opgedoken. Koen De Vlieger vertelt er meer over. Hij staat ook stil bij de herdenking van de herdenking van de Boerenkrijg (1798). Carlo Siau heeft een gesprek met cellist Steven Caeyers van het Ensor Strijkkwartet. We blikken terug op de Kasteelfeesten 1910 met een fotoreportage. Tot slot lanceren we een eerste oproep voor vrijwilligers voor Kerstmagie en kondigen we het programma van Winterdans aan.

Lees het volledige nummer (PDF-2 MB).

Magazine nummer 73

Op 11 juni keren we met de Kasteelfeesten terug naar ‘La Belle Époque’. Lees het volledige programma en koop nu al je tickets in voorverkoop. Koen De Vlieger bracht regisseur Harry Kümel en acteur Jef Demedts opnieuw samen in Hingene. Ze halen herinneringen op aan 'De Grafbewaker', een televisiefilm die achtenvijftig jaar geleden werd opgenomen in het kasteel. Carlo Siau interviewt I Solisti en op de kunstbeurs TEFAF ontdekten we een vroeg-18de-eeuwse sprei met het wapenschild van de hertog d’Ursel. 

Lees het volledige nummer (PDF-2 MB).

Magazine nummer 72

Veerle Moens vertelt meer over fotografe Lee Miller die de familie d'Ursel bezocht in Brussel, kort na de bevrijding in november 1944. Carlo Siau interviewt het Ryelandt Trio dat op zoek gaat naar verborgen parels uit de Belgische kamermuziek. Koen De Vlieger brengt het ware verhaal achter de Kasteelfeesten, die ons op zondag 11 juni 2023 meenemen naar 'La Belle Époque', de periode aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Tot slot lees je meer over de herinneringsbanken die vorig jaar werden ingehuldigd en over de allerlaatste mogelijkheid om er zelf nog één te adopteren.

Lees het volledige nummer (PDF - 2 MB)

Magazine nummer 71

Baudouin d'Ursel schreef het ware verhaal van graaf Henri, die één van de hoofdrollen speelt in onze escape game. In 2009 gaf de huidige hertog twee portretten van zijn voorouders Léon en Henri in bruikleen. Koen De Vlieger vertelt meer over de schilder Alexandre Thomas en had een gesprek met zijn afstammelingen. Carlo Siau interviewt violiste Sylvia Huang naar aanleiding van haar concert in het kasteel. Koen De Vlieger licht het opgeborgen plan rond een waternetwerk in Hingene toe. En lees meer over het nieuwe aanbod voor groepen.

Lees het vollledige nummer (PDF - 2 MB).

Magazine nummer 70

Marcel De Cock vertelt meer over de familie d'Ursel en hun voorliefde voor exotische bloemen en planten. We brengen een fotoreportage van de tentoonstelling 'PRINT&PAINT. 350 jaar bloemen op katoen'. Koen De Vlieger schrijft hoe 'De maffe markies', het nieuwste album van Suske en Wiske tot stand kwam. En je leest ook meer over De Casteleyn, het dienstgebouw, gelegen tussen de pastorij en de hoofdpoort van het kasteeldomein, dat door de gemeente wordt overgedragen aan de provincie. Het voormalige koetshuis krijgt binnenkort een nieuwe bestemming en wordt de uitvalsbasis voor het onderhoud van het park.

Lees het volledige nummer (PDF - 2 MB).

Magazine nummer 69

Koen De Vlieger geeft toelichting bij de tentoonstelling 'PRINT&PAINT. 350 jaar bloemen op katoen'. Carlo Siau interviewt Wouter Dewit, die op zondag 29 mei een pianoconcert brengt en wiens muziek ook te horen te zal zijn in de tentoonstelling. Festivalmanager Sophie Detremmerie vertelt alles over STROOM, een nieuw jaarlijks festival in de Scheldevallei. Lifestyle Vlaanderen licht al een tipje van de sluier over het outdoorevent, dat eind mei plaatsvindt in het kasteeldomein. Griet Ivens, directeur van Cultuurcentrum Ter Dilft maakt het programma van het Bornemfestival bekend. En we tonen in avant-première de cover van de 'De maffe markies', het 363ste album van Suske en Wiske met kasteel d'Ursel op de cover.

Lees het volledige nummer (PDF - 2 MB).

 

Magazine nummer 68

Koen De Vlieger vertelt meer over het portret van Léo d'Ursel, dat je vanaf 26 mei kan bewonderen tijdens PRINT&PAINT. 350 jaar bloemen op katoen. Je leest ook meer over het onderwerp van die tentoonstelling. Carlo Siau brengt een interview met Het Collectief. We blikken terug op de voorbije editie van Kerstmagie met een fotoreportage. In het kader van het toeristisch hefboomproject Van Steen tot Steen langs de Schelde lanceren we in april een infopunt, een wandelbrochure en twee gloednieuwe escape games. 

Lees het volledige nummer (PDF -  2 MB).

Magazine nummer 67

Veerle Moens interviewt Simon de Merode, de prins van Kerstmagie. Koen De Vlieger brengt het verhaal achter vier 18de-eeuwse stoelen uit de kerk van Eikevliet. Marcel De Cock gaat op zoek naar de link tussen Charles-Joseph de Ligne en de familie d'Ursel. In de gratis reeks Ter Plekke verschijnt een uitgave gewijd aan het kasteelCarlo Siau heeft een gesprek met Doret Florentin van het muziekensemble Me La Amargates Tú. En boek nu al je groepsbezoek voor de tentoonstelling PRINT&PAINT. 350 jaar bloemen op katoen.

Lees het volledige nummer (PDF - 2MB)

 

Magazine nummer 66

Marcel De Cock ontraadselt het schilderij Boerendansscène voor het kasteel van Hingene uit 1644. We zetten vijftig covers van het Kasteel d'Ursel Magazine op een rijtje. Koen De Vlieger vertelt de verhalen achter de recent geplaatste herinneringsbanken in het park. In september brengen sopraan Dorine Mortelmans en pianiste Barbara Baltussen het programma Blumenstrauss in het kasteel. Carlo Siau schrijft een dubbelinterview. We lanceren een eerste oproep voor vrijwilligers om het team van Kerstmagie te versterken. Een fotocollage biedt een impressie van de zomer in Hingene.

Lees het volledige nummer (PDF-2MB)

 

Magazine nummer 65

Veerle Moens interviewt landschapskunstenaar Will Beckers, wiens werk 'Les gouttes d'Ursel' je deze zomer in het park kan ontdekken. Je verneemt alles over de muzikale vertelling en de ontdekkingstocht door het park naar het boek, De H van Humboldt. Joke Bungeneers vertelt meer over het archeozoölogisch onderzoek in en rond het kasteel. Marcel De Cock schreef een bijdrage over twee nieuwe aanwinsten voor de bibliotheek en Koen De Vlieger interviewt Baudouin d'Ursel naar aanleiding van zijn nieuwe boek over de d'Ursels die leefden tussen 1850 en 1950.

Lees het volledige nummer (PDF-2MB)

Magazine nummer 64

Veerle Moens interviewt Tom Wezenbeek en Kristoffel Raes over het project Van Steen tot Steen langs de Schelde. Koen De Vlieger vertelt over zijn interessante speurtocht naar aanleiding van een teruggevonden knijpbrilletje en een medaille. Hij heeft het ook over Brouwerij Scaldis, die binnenkort een nieuwe toekomst als woonsite krijgt. Leopold d'Ursel selecteerde uit zijn recent neergeschreven herinneringen enkele passages over zijn tijd in de stadsresidentie van zijn familie in Brussel en het kasteel van Hingene. 

Lees het volledige nummer (PDF- 2 MB).

Magazine nummer 63

Marcel De Cock vertelt alles over de herkomst van de boeken in de kasteelbibliotheek. Bekijk de mooiste creaties van onze zomerwedstrijd #kasteelinbeeld. Fotografe Nadine Tasseel maakte in 2002 prachtige ruïnefoto's van het kasteel in zwart-wit. Deze winter planten we tussen de lovergang en de walgracht opnieuw zeventig eiken aan volgens het historisch ontwerp van Edouard Keilig. Maar wie is die man en wat is er zo bijzonder aan zijn ontwerp? 

Lees het volledige nummer (PDF-2MB)

Magazine nummer 62

Koen De Vlieger vertelt over de bloempot en de haardplaat, twee verloren gewaande stukken die opnieuw opdoken. Veerle Moens interviewt Estelle Chrétien over haar landschapskunstwerken in het park en Barbara Rottiers die een voorstelling maakt over de waanzinnige uitvinder en wetenschapper Humboldt. We stellen de vijf kunstenaars voor die inspiratie leverden voor onze zomerwedstrijd. Herbeleef via een fotoreportage het Studentfest dat begin juli live werd gestreamd vanuit het kasteel.

Lees het volledige nummer (PDF-2MB).

Magazine nummer 61

We blikken terug op Kerstmagie met een verslag en een fotoreportage. Clara De Decker interviewt Yasuyo Segawa, die vorig jaar de tweede prijs behaalde tijdens de Primavera Pianistica Competition. Ze geeft een Steinwayrecital in het kasteel en daarvoor heeft ze niet meer nodig dan vijf vingers. Koen De Vlieger keert terug naar juni 1903, toen het geen haar scheelde of het hele kasteel lag in de as. Veerle Moens brengt een verslag over het verblijf van de Peruviaans-Amerikaanse kunstenares Cecilia Paredes in Hingene. Ze creëerde er in het najaar twee werken voor de tentoonstelling ' PRINT&PAINT. 350 jaar bloemen op katoen'

Lees het volledig nummer (PDF-2MB)

Magazine nummer 60

Koen De Vlieger vertelt alles over de voorbereidingen van Kerstmagie. Wist je trouwens dat Jean-Philippe-Eugène de Merode, de voorvader van initiatiefnemer prins Simon de Merode, al meer dan driehonderd jaar geleden (een tijdje) dikke vrienden was met Conrard-Albert d’Ursel? Clara De Decker interviewt fluitist Frank Theuns. Inge Misschaert vertelt meer over de oudste afbeelding van De Notelaer, een gegraveerde koperplaat van de Gentse architect Goetghebuer (1788–1866). Je verneemt alles over de gasten van het Atelier van Antonine. En we brengen een eerste aankondiging van onze nieuwste tentoonstelling PRINT&PAINT. 350 jaar bloemen op katoen waarvoor je nu al je groepsbezoek kan boeken. 

Lees het volledige nummer (PDF-2MB)

Magazine nummer 59

Tijdens de Kasteelfeesten 1873 herbeleefden we het doopfeest van graaf Robert d'Ursel. Bekijk de fotoreportage. In december trakteren we je op een heerlijke portie Kerstmagie. Achter de schermen wordt alles volop in gereedheid gebracht. Onlangs lanceerden we een nogal onverwachte oproep rond de Dodentocht. Koen De Vlieger vertelt je alles over het verloop. Veerle Moens interviewt Waas Gramser van Compagnie Marius en de theatervoorstelling 'Les Enfants du Paradis'. Clara De Decker interviewt Maarten Vandenbemden van Duo Adentro over hun concert in het kasteel. En Lieven Baert vertelt naar aanleiding van de volgende Winterbals meer over de muziek, dans en kostuums uit de periode tussen 1795 en 1815.

Lees het volledige nummer (PDF-2MB)

Magazine nummer 58

Ontdek het programma van de Kasteelfeesten 1873 en maak kennis met de bijzondere hoofdrolspelers. Lees meer over wat er allemaal te beleven valt tijdens SuperVlieg. Ook Circus Ronaldo slaat opnieuw de tenten op in Hingene met Swing. Deze zomer kan je het kasteel bezoeken tijdens opendeurdagen op zon- en feestdagen. Je kan deelnemen aan een Zomerzoektocht of terugreizen naar de tijd van Napoleon tijdens onze Kasteelbivak. Heb je zin om mee te werken aan een magisch kerstproject in het kasteel? Schrijf je dan nu al in! 

Lees het volledige nummer (PDF-2MB)

Magazine nummer 57

Lees meer over Het gulden boek van Louise d'Ursel, die duizenden handtekeningen verzamelde van bezoekers van het kasteel. Karel Dendooven presenteert het boek over Kasteel Gruuthuyse, een minder bekend landgoed van de familie d'Ursel. Je leest een interview met pianiste Tracy Tang. Op 16 juni keren we met de Kasteelfeesten terug naar 1873: naar het doopfeest van graaf Robert d'Ursel. Je leest het ware verhaal in dit magazine. En organisator Dirk De Goede stelt de nieuwste editie van Fleurs des Dames voor.

Lees het volledige nummer (PDF-2MB)

Magazine nummer 56

Bekijk de fotoreportage van het Atelier van Antonine en lees meer over de uitzonderlijke lanceringsvoorwaarden. Clara De Decker interviewt Michel Keustermans van La Cetra d'Orfeo. Marcel De Cock vertelt meer over het festival Vijf eeuwen Arenberg, Blauw Bloed in Leuven en Europa. We graven dieper in het verleden van de walgracht én gaan na waar het water vroeger vandaan kwam. In de beeldbank maak je kennis met de toekomstige hertog, die in juli het kasteel bezocht.

Lees het volledige nummer (PDF - 2MB)

Magazine nummer 55

Bekijk de fotoreportage over 'Winters in Brussel. De stadsresidentie van de familie d'Ursel (1590-1960)'. Lees meer over de Japanse koffer, een topstuk dat het kasteel tijdelijk in bruikleen krijgt. Klarinettiste Anne Boeykens vertelt over het Bornemfestival en de concerten in het kasteel. Steven Van Hoorne onthult meer over de afwerking en inrichting van het Atelier van Antonine. Lieven Baert leert ons alles over 18de-eeuwse dans. En verneem meer over de terug opgedoken beelden uit de tuin van het hôtel d'Ursel.

Lees het volledige nummer (PDF - 2MB)

 

Magazine nummer 54

Lees meer over de tentoonstelling 'Winters in Brussel. De stadsresidentie van de familie d'Ursel (1590-1960)'. Op de plek waar vroeger een boerderij stond en later de boswachter woonde, komt er een werkzone voor het onderhoud van het park. Koen De Vlieger vertelt alles over de geschiedenis van deze plek. Eind januari ging een opera van Spontini in première in Venetië. Marcel De Cock brengt een verslag vanop de eerste rij. En een fotoreportage toont de vorderingen van de werken aan het Atelier van Antonine. 

Lees het volledige nummer (PDF - 2MB)

Magazine nummer 53

Koen De Vlieger vertelt meer over het portret van Robert d'Ursel dat we in bruikleen kregen. Je leest meer over Fleurs des Dames en de bloemenschilderijen van Frans Mortelmans. Clara De Decker brengt een interview met pianist Natanel Grinshtein. N.a.v. de tentoonstelling 'Winters in Brussel. De stadsresidentie van de familie d'Ursel' verschijnt er een boek. Koen De Vlieger en Serge Migom, de auteurs, lichten een tip van de sluier. Lees ook meer over onze oproep voor Kasteelgidsen.

Lees het volledige nummer (PDF - 2MB)

Magazine nummer 52

Koen De Vlieger vertelt meer over het oudste familieportret. Clara De Decker interviewt Philippe Thuriot, die samen met Tony Nys op 3 december concerteert in het kasteel. Je leest meer over de start van de werken aan 'Het Atelier van Antonine', dat een nieuw leven krijgt als vakantiewoning. Een fotoreportage toont de toestand voor aanvang van de werken. Veerle Moens heeft een gesprek met Karin Tas, verantwoordelijke van het Laathof. En we werpen een blik op het nieuwe seizoen.

Lees het volledige nummer.

Magazine nummer 51

Bekijk de fotoreportage over 'The Beauty of the Beast' en lees alles over een bezoek. Koen De Vlieger vertelt waarom buitenlandse gasten zo graag naar het Winterbal in Hingene komen. Philippe De Backer, directeur Kempens Landschap, heeft het over de nieuwe toekomst voor paviljoen De Notelaer. Clara De Decker interviewt Ensembl' Arenski en Dimitri Leue vertelt meer over 'Wat valt er', zijn nieuwste verhaal waarmee hij  op 15 augustus in het kasteeldomein te gast is. 

Lees het volledige nummer (PDF - 2 MB).

Magazine nummer 50

In deze jubileumeditie kondigen we de tentoonstelling 'The Beauty of the Beast. Dierenkunst van oude en nieuwe meesters' aan. Veerle Moens levert een bijdrage over het vrijwilligersteam van de gemeente Bornem. Koen De Vlieger blikt terug op 'Schrijf en Blijf'. Els Muys schrijft over haar inspiratie voor haar boodschap aan de toekomst. En ook kalligraaf Brody Neuenschwander vertelt meer over zijn ervaringen met het project.  

Lees het volledige nummer (PDF - 2 MB)

Magazine nummer 49

Dit voorjaar lanceren we twee bieren met een bijzonder verhaal. Koen De Vlieger vertelt er alles over. Clara De Decker interviewt pianist Maxim Kulagin, de winnaar van de Primavera Pianistica Competition 2016. We werpen al een eerste blik op de tentoonstelling 'The Beauty of the Beast. Dierenkunst van oude en nieuwe meesters'. En Koen De Vlieger brengt het vervolg van zijn zoektocht naar de afstammelingen van Sophie en Juliette d'Ursel, de gravinnetjes die ons inspireerden voor 'Schrijf en Blijf'.

Lees het volledige nummer (PDF - 2MB)

Magazine nummer 48

Lees alles over 'Schrijf en Blijf. Voor altijd in het kasteel' en hoe je jezelf kan vereeuwigen met een boodschap voor de toekomst. Koen De Vlieger vertelt meer over zijn zoektocht naar afstammelingen van Sophie en Juliette d'Ursel en van de familie Huygelen, die ons inspireerden voor dit project. Veerle Moens interviewt Brody Neuenschwander, die de boodschappen op de muur van het kasteel zal kalligraferen. En Tim Mulleman stelt het muziekkwintet Tmesis voor.

Lees het volledige nummer (PDF - 2 MB).

 

Magazine nummer 47

In de bibliotheek van het kasteel werden vier verloren gewaande partituren ontdekt. Lees het verrassende verhaal achter deze vondst. We geven een stand van zaken over de restauratiewerken van het paviljoen De Notelaer. In oktober biedt het kasteel onderdak aan Red Jacket, een project rond Emile Verhaeren. Ontdek nu al een deel van het programma. Herman Van Den Bossche vertelt meer over de bekroning van onze fruitmuur. En we zetten de historische publicaties nog eens op een rij.  

Lees het volledige nummer (PDF - 2MB).

Magazine nummer 46

Ontdek het volledige programma van de Kasteelfeesten. Dit jaar brengen ze ons terug naar 1830. Vanaf 15 mei kan je in het kasteel naar een tentoonstelling over Giovanni Niccolò Servandoni. Serge Migom vertelt meer over het galante netwerk rond zijn flamboyante persoonlijkheid. Timothy De Paepe vertelt over hoe hij met zijn computer de luchtkastelen van de hertog en zijn architect tot leven bracht. En Clara De Decker interviewt Joris Decolvenaer, violist bij het Zerkalo Quartet.

Lees het volledige nummer (PDF - 2MB).

Magazine nummer 45

Van 15 mei tot 15 augustus kan je in het kasteel komen kijken naar een tentoonstelling over Giovanni Niccolò Servandoni (1695-1766). Serge Migom schetst de biografie van deze grote schilder, architect en decorateur. Hij interviewt ook de Britse kunsthistorica Clare Hornsby en de Italiaan Francesco Guidoboni, die allebei een doctoraatsthesis schreven over zijn werk. Zangeres Françoise Vanhecke vertelt meer over 'Inhaling singing', een opmerkelijke zangtechniek. En Koen De Vlieger brengt het ware verhaal achter de Kasteelfeesten, die ons dit jaar terugbrengen naar 1830. Lees het volledige nummer (PDF - 2MB).

Magazine nummer 44

Koen De Vlieger-De Wilde stelt het bijzondere funerair erfgoed van de hertogen d'Ursel voor. Kaat Haest interviewt de Franse contratenor Samuel Cattiau naar aanleiding van Resonance, een samenwerking met de Belgische gitarist Quentin Dujardin. In een tweede artikel brengt ze een portret van Galina Zhukova, de winnares van de Primavera Pianistica Competition 2015. In februari is Galina Zhukova te gast voor een solorecital. Prof. dr. Yme Kuiper vindt dat we vooral ‘reuring’ moeten maken in het kasteel en we informeren ook over het eerste deel van de werken aan het parkbos.   

                                       Lees het volledige nummer (PDF - 2MB)

Magazine nummer 43

Graaf Baudouin d'Ursel en kunsthistoricus Jean-Philippe Huys vertellen meer over het portret van Philippe-Albert d'Ursel, dat na restauratie in bruikleen zal gegeven worden aan het kasteel. Een fotoreportage over SWEET 18 levert zoete herinneringen. We brengen de verhalen achter de nieuwe parkbanken. Anne Boeykens vertelt over de twintigste editie van het Bornemfestival. En Bert Verbeke heeft het over Beter dan ik, zijn solovoorstelling die je gratis kan bijwonen op 18 augustus.

Lees het volledige nummer (PDF - 2 MB)

Magazine nummer 42

Van 1 mei tot 5 juli toont SWEET 18 je de 18de eeuw door de ogen van vijftig hedendaagse kunstenaars, modeontwerpers en designers: van Erwin Olaf en Wim Delvoye tot Walter Van Beirendonck, Cindy Sherman en Philippe Starck. De curatoren stellen hun persoonlijke top drie voor. Op 30 en 31 mei staat het park helemaal in het teken van 'Wild in Vlaanderen'. Lees het volledige programma en het artikel van Joost Reyniers (Natuurpunt Klein-Brabant) over de zoogdieren in het park.

Lees het volledige nummer (PDF - 2 MB)

 

Nummer 41

Onze vrijwilligers vertellen over hun werkervaring in het kasteel. Van 1 mei tot 5 juli kan je naar SWEET 18, een tentoonstelling met hedendaagse kunst, mode en design geïnspireerd door de 18de eeuw. We werpen nu al een blik op enkele deelnemende werken. Kaat Haest interviewt Manuel Araujo, de winnaar van de eerste 'Primavera Pianistica Competition'. Het programma van het kinderkunstenfestival Supervlieg is bekend. En Katrien Hebbelinck vertelt meer over de verdwenen oranjerie en moestuin op het kasteeldomein.

Lees het volledige nummer (PDF - 2 MB).

Nummer 40

Neil Jaffares heeft het over de pastels van de familie d'Ursel. We blikken terug op de uitreiking van de Vlaamse Monumentenprijs. Elise Simoens interviewt luitiste Sofie Vanden Eynde. We lanceren 'Zet je geld op de bank', een oproep om een parkbank te adopteren. En we maken groepen alvast warm voor een bezoek aan de tentoonstelling 'Inspired by the 18th Century', die je vanaf mei tot juli kan bezoeken.  

Lees het volledige nummer (PDF - 2 MB)

Nummer 39

Rembrandt De Vlaeminck licht het nieuwe beheerplan voor het domein toe. Benny Croket vertelt over het vaandel van zangmaatschappij Sint-Cecilia, dat recent op een zolder werd teruggevonden. Elise Simoens interviewt pianotechnicus Jacek Belat. We blikken terug op de voorbije Kasteelfeesten met een fotoreportage. En Koen De Vlieger heeft het over tableaux vivants, een eeuwenoude traditie binnen de familie d’Ursel.

Lees het volledige nummer (PDF - 2 MB)

 

cover magazine met tekening Napoleon met hoed en kasteel op achtergrond

Nummer 38

Lees het volledige programma van de Kasteelfeesten. Matthieu Idmtal vertelt meer over het Steinwayrecital dat hij samen met de Oekraïnse Anastasia Kozhushko brengt. Griet Ivens licht het project VISITE toe. Beheerder Mia Bonneux en voorzitter Eugeen Van lent hebben het over dertig jaar vzw De Notelaer. En je leest er meer over het fotoparcours De Apotheose van Flore.

Lees het volledige nummer (PDF - 2 MB).

 

cover magazine met zwart wit foto van Wolfgang d'Ursel in kostuum met cape tijdens Wereldoorlog I

Nummer 37

Graaf Baudouin d'Ursel vertelt meer over de belevenissen van zijn grootvader Wolfgang d'Ursel tijdens de eerste dagen van de Groote Oorlog.

Lees het volledige nummer (PDF - 2 MB)

 

 

 

cover magazine met geschilderd kasteel

Nummer 36

Emile de Bruijn van de National Trust brengt een voorsmaakje van zijn boek over Chinees behangpapier, waarin ook dat van Hingene aan bod komt. Graaf Baudouin d'Ursel vertelt het levensverhaal van zijn grootvader Wolfgang d'Ursel.

Lees het volledige nummer (PDF - 2 MB)